Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš pēdējā mēneša laikā ne reizi vien nicīgi izteicies par iespēju, ka Latvijā varētu tikt dislocēti NATO karavīri, trešdien NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kā arī Latvijas aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) un ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (RP) nosūtījis vēstuli, kurā žēlojas par NATO karavīru nepiedienīgo uzvedību Ventspilī.

Savas sūdzības par mācībās "Open Spirit 2014" iesaistīto NATO militāristu nepiedienīgo uzvedību, kas esot uzskatāma gan par Latvijas likumu, gan par Ventspils pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumu,Lembergs izklātīja arī trešdien īpaši sasauktā preses konferencē.

Saskaņā ar Lemberga vēstulē klāstīto, laika posmā no 9. līdz 11. maijam vien Ventspils pašvaldības policija jau sodījusi 23 personas, kas Ventspilī ieradušās ar NATO karakuģiem. Trīspadsmit karavīri esot sodīti par alkohola lietošanu publiskās vietās, bet desmit - par nepiedienīgu uzvedību, konkrēti, vemšanu un urinēšanu publiskās vietās.

"Pēc šīs vizītes Ventspils pilsētas pašvaldībai rodas pamatotas bažas par to, vai šādas NATO karakuģu vizītes ir drošas sabiedrībai," pausts Lemberga parakstītajā vēstulē, kurā pieļauta varbūtība, ka alkohola reibumā esoši karavīri, kuru rīcībā ir militārā tehnika un kuri nespēj kontrolēt savu rīcību, var radīt draudus iedzīvotājiem.

Lembergs arīdzan apgalvo, ka jau pērn kāds NATO iznīcinātājs esot imitējis uzbrukumu neaizsargātiem Ventspils iedzīvotājiem.

Vēstules noslēgumā Lembergs lūdz, lai Rasmusens atvainotos Latvijas valstij, tautai un ventspilniekiem.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!