Foto: LETA
Rīgas pilsētas pludmales jau ir gatavas uzņemt atpūtniekus un šogad to uzturēšanai pašvaldība atvēlējusi apmēram 127 000 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Arī šogad, sākoties peldsezonai, pilsētas oficiālās pludmales Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Vecāķos, pie Bābelītes ezera, pie Daugavas Ķengaragā un Lucavsalā ir sakoptas, gatavas vasaras sezonai un uzņemt atpūtniekus. Apmeklētājus gaida arī aktīvās atpūtas zonas Ķīpsalā, pie Velnezera, Dambjapurva ezera un citur.

Peldvietās izveidoti jauni rotaļu elementi bērniem un sporta laukumi, uzstādītas pārvietojamās tualetes un pārģērbšanās kabīnes, izliktas bojas un informācijas zīmes, kā arī veikti daudzi citi labiekārtošanas darbi, vēsta pašvaldībā. Tuvākās nedēļas laikā tiks izvietots atlikušais atjaunotais pludmales inventārs.

Visās oficiālajās peldvietās diennakts režīmā darbojas glābšanas stacijas. Peldsezonas laikā pludmalēs dežurē medicīnas darbinieki, savukārt Veselības inspekcija veic regulāras ūdens kvalitātes pārbaudes. Ūdens kvalitātes mērījumi tiks veikti arī iedzīvotāju iecienītajās neoficiālajās peldvietās, kādu pilsētā ir vairāk par desmit.

Rīgas dome uzsver, ka pludmalēs padomāts par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - viņu ērtībai uzstādītas īpašas laipas un speciālas pārvietojamās tualetes.

Šogad uzlabota Vecāķu pludmale, kas ir viena no populārākajām Rīgas peldvietām, kuru īpaši iecienījuši Daugavas labā krasta iedzīvotāji. Tās garums ir gandrīz trīs kilometri, tajā ietilpst aktīvās atpūtas zona 700 metru garumā (Pludmales un Selgas ielas rajonā). Pašlaik pludmale ir sagatavota peldsezonai – no smiltīm ir attīrīts skatu laukums Pludmales ielas galā, ieklāts jauns plātņu segums avārijas un pludmali apkalpojošā transporta nobrauktuvei liedagā.

Savukārt Vakarbuļļu pludmale jau vairākus gadus saņem Zilā karoga sertifikātu un atbilst visiem augstajiem šī nosaukuma standartiem, atgādina pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!