Foto: F64

Ārlietu ministrija (ĀM) uzskata 25. maijā notikušās Ukrainas prezidenta vēlēšanas par likumīgām, brīvām un demokrātiskām, portālu "Delfi" informēja ministrija.

"Neskatoties uz sarežģīto situāciju atsevišķos Ukrainas reģionos un bruņotu separātistu mēģinājumiem nepieļaut valsts pilsoņu brīvas gribas izpausmi, tās ir notikušas leģitīmi. Vēlēšanas noritējušas, ievērojot starptautiski pieņemtos demokrātisku vēlēšanu standartus, tai skaitā klātesot arī plašai starptautisko novērotāju pārstāvniecībai. No Latvijas vien vēlēšanu novērošanā piedalījās 10 Saeimas un 3 ĀM pārstāvji," norāda ministrija.

Tāpat ministrija uzsver, ka Latvija izsaka dziļu nožēlu, ka Krievijas īstenotās nelikumīgās aneksijas rezultātā vēlēšanas nevarēja sarīkot Krimā. 

ĀM arī uzsver, ka demokrātisku vēlēšanu norise un jaunievēlētā Ukrainas prezidenta stāšanās amatā kalpo par būtisku soli uz situācijas stabilizāciju un tālāku reformu īstenošanu valstī. ĀM sagaida, ka uz šiem vitālajiem procesiem netiks izdarīts destruktīvs spiediens no ārpuses. Latvija stingri izsaka atbalstu Ukrainas suverenitātei un tās teritoriālajai vienotībai. Latvija konsekventi atbalsta Ukrainas valdības centienus rast mieru un stabilitāti valstī.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 26.maijā, turpinās Ukrainas prezidenta vēlēšanu nodoto balsu skaitīšana. Ap plkst 11.30 saskatīts ir 60,51 % balsu, līderis ar ieverējomu pārsvaru joprojām ir tautā tā dēvētais "šokolādes karalis" Petro Porošenko, liecina aģentūras "Unian.ua" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!