Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi lūdz pilsētas vadību un Liepājas domes kultūras komitejas locekļus rast iespēju koncertzālē "Lielais dzintars" piešķirt kamerzālei nosaukumu "Dzintara Jurgelaiša zāle", savukārt studiju Civita Nova - nosaukt par "Silvas Goldes studiju".

Dzintars Jurgelaitis bija ne vien izcils orķestra mākslinieks, bet arī izaudzināja daudzus fagotistus profesionālam darbam orķestrī. Dzintara vadībā Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) pūšaminstrumentu grupa ieguva leģendāru kvalitāti, skaidro Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Liena Ozola.

Iesaistoties orķestra administrācijas darbā, Dzintars sagādāja milzīgu dāvinājumu no Japānas valdības – orķestra instrumentu komplektu, kas tiek spēlēts vēl šodien.

"Daudzskaitlīgu kamermūzikas koncertu dvēsele un organizētājs, būtiskāko orķestra attīstības koncepciju līdzautors, Dzintars Jurgelaitis ir pelnījis, lai viņa vārds tiek iemūžināts koncertzālē Lielais dzintars," akcentē Ozola.

Savukārt mūžībā aizgājusī Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde cīnījusies par Liepājas tiesībām uz pasaules līmeņa koncertzāli. Ar savu plašo redzējumu, neatlaidību un diplomāta talantu Silva bija viens no pīlāriem, kas noturēja koncertzāles nepieciešamības ideju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!