Foto: LETA

Jau tuvākajā laikā ir gaidāma situācijas maiņa veselības nozares vadībā, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) žurnālistiem pavēstīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Pēc viņa domām, tā nav normāla situācija, ka premjerministrei ir jāuzņemas arī veselības ministres pienākumi un daļēji arī tieslietu ministres pienākumi. Šis jautājums šodien pārrunāts, arī abām amatpersonām tiekoties. Lai šo situāciju risinātu, esot gaidāmi konkrēti risinājumi.

"Veselības nozare ir tā, kurā ir jābūt konkrētiem risinājumiem," pēc tikšanās noteica Bērziņš. Viņš gan konkrētus risinājumus atteicās nosaukt, tomēr piebilda, ka ir varianti, kas jau tuvākajā laikā tiks realizēti.

Premjerministre pati gan šodien nepaskaidroja, kādas pārmaiņas ir gaidāmas. Vakar, komentējot Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei, Straujuma pavēstīja, ka ētisku apsvērumu dēļ ministres demisiju neprasīs.

Ja Circenes veselības stāvoklis neuzlabosies un viņa vēl ilgāku laiku nevarēs atgriezties darbā, partija "Vienotība" varētu sākt vērtēt iespējas virzīt jaunu ministru. Pagaidām gan par ministra nomaiņu "Vienotība" neesot lēmusi.

Jau ziņots, ka Straujuma ir uzņēmusies veselības ministres pienākumu pildīšanu laikā, kamēr ministre Ingrīda Circene (V) atgūstas pēc operācijas un nevar pildīt savus pienākumus.

Circene joprojām atveseļojas pēc mugurkaula operācijas un neprognozē, kad varētu atgriezties darbā, pastāstīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna. Jebkuru ar darbu saistītu jautājumu, tostarp Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) lēmumu pieprasīt viņas demisiju, ministre komentēs, kad būs atgriezusies darbā.

Veselības aprūpes nozares pārstāvji Veselības ministriju asi sāka kritizēt pēc tam, kad tik izstrādāts veselības aprūpes finansēšanas likums. Tā mērķis ir noteikt jaunu veselības aprūpes finansēšanas kārtību, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma piesaisti un sekmētu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Organizācijas iebilst pret likuma tālāku virzību tā pašreizējā redakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!