Foto: DELFI
Tuvojoties Jāņu un Līgo svētkiem, policija jau ar 21.jūniju sāks pastiprinātas patruļas, lai nepieļautu "asiņainos Jāņus", portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Laika posmā no 21.jūnija līdz 25.jūnijam policija pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību, lai atturētu cilvēkus no likumpārkāpumiem.

Policija īpašu uzmanību pievērsīs cilvēkiem, kuri pie stūres būs sēdušies alkohola vai narkotisko vielu reibumā, kā arī pārkāps citus ceļu satiksmes noteikumus. Nereti tieši svētku laikā cilvēki kļūst pārgalvīgi, brauc dzēruši vai pārkāpj citus likumus.

Pastiprināti uzmanību pievērsīs arī mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - gājējiem, velosipēdistu, mopēdistu un motociklistu vadītājiem, viņu izdarītajiem pārkāpumiem.

Policija patrulēs arī vietās, kur notiks dažādi masu svētku pasākumi.

Policija atgādina iedzīvotājiem ievērot drošības pasākumus, dodoties vai izbraucot uz ilgāku laiku svinībās ārpus mājas. Policija lūdz nebūt pārgalvīgiem un neaizrauties ar alkohola lietošanu, pieskatīt savus bērnus un neatstāt tos vienus pašus, ne pie ūdeņiem, ne pie ugunskuriem.

Nevadīt transportlīdzekli alkohola reibumā, draugiem vai paziņām nebūt vienaldzīgiem un nepieļaut, ka kāds transportlīdzekli vēlas vadīt alkohola reibumā. "Nesabojāsim svētkus sev un citiem! Priecīgus svētkus!" aicina policijā.

Policija atgādina, ka šogad alkohola lietošana un ātruma pārsnigšana jau prasījusi vairākus desmitus cilvēku dzīvību, kas ir vairāk ne kā gadu iepriekš šādā laika posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!