Foto: stock.xchng
20. jūnijā īsi pirms pusnakts notikusi vilciena avārija ar dīzeļdegvielas noplūdi vidē Rīgas brīvostas teritorijā Atlantijas un Laivinieku ielas rajonā, blakus "Neste Latvija" terminālim, portālu "Delfi" informēja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

No sliedēm nogājušas septiņas dīzeļdegvielas cisternas, divās no tām konstatēta dīzeļdegvielas noplūde. Vidē nonākuši aptuveni 30 kubikmetri dīzeļdegvielas. 

Šīs nakts laikā dīzeļdegvielas noplūdi vidē izdevies novērst. Glābšanas darbus nodrošinājis Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, sadarbībā ar videi bīstamo atkritumu savākšanā un pārstrādē iesaistītu uzņēmumu SIA "Eko Osta". Notikuma vietā strādājis arī VAS "Latvijas Dzelzceļš" avārijas vilciens, kas atsūknējis cisternās esošo dīzeļdegvielu.

Videi nav nodarīts būtisks kaitējums, dīzeļdegvielas noplūde notikusi industriālā teritorijā dzelzceļa sliežu rajonā un nav izplatījusies tālāk.

Avarējušās dīzeļdegvielas cisternas bija paredzēts nogādāt naftas produktu terminālī SIA "Nafimpeks". Avārijas iemesls pagaidām nav zināms, uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!