Foto: LETA
"Malaysia Airlines" gaisa kuģa "Boeing 777" notriekšana ir traģisks pierādījums Latvijas iepriekš paustajam viedoklim, ka Ukrainā īstenotā Krievijas politika rada reālus draudus Eiroatlantiskās telpas drošībai un stabilitātei, uzskata aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Aizsardzības ministrs uzsver, ka notikušais arī pierāda Latvijas viedokļa pamatotību jautājumā par NATO spēku klātbūtnes palielināšanu Baltijas reģionā.

Tāpat aizsardzības nozares vadība Aizsardzības ministrijas (AM) un Nacionālo bruņoto spēku vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību saistībā ar „Malaysia Airlines” gaisa kuģa „Boeing 777” avāriju un uzsver, ka nepieciešams vistuvākajā laikā noskaidrot notikušā apstākļus.

AM paziņojumā presei norāda, ka kopš Ukrainas krīzes sākuma Nacionālo bruņotie spēki pastiprināti kontrolē valsts robežu. Saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā NATO ir pastiprinājusi patrulēšanu gaisa telpā virs Baltijas, trīskāršojot lidmašīnu skaitu.

Tāpat Latvija ar NATO partneriem regulāri apmainās ar informāciju un piedalās kopīgās mācībās.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.jūlijā, Doņeckas apgabalā Ukrainā nokritusi pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar teju 300 cilvēkiem uz klāja. Lidmašīna bija ceļā no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk". Lidaparāta notriekšanā Ukraina vaino prokrieviskos kaujiniekus.

Ukrainas austrumos, kur notiek pretterorisma spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas, lidaparāti ir notriekti jau iepriekš. Pēdējais tāds gadījums bija 14. jūlijā Luhanskas apgabalā, kad tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna "An-26".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!