Foto: LETA
Rīgā bāzētā Eiropas Tālmācības augstskola (ETA) publiskajā telpā izplata maldinošu informāciju, aicinot studēt nelicencētās profesionālajās bakalaura studiju programmās "Datorzinātne" un "Jurisprudence", portāls "Delfi" uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Licence augstskolas piedāvātajām bakalaura programmām "Datorzinātne" un "Jurisprudence" anulēta 20.jūnijā un joprojām nav atjaunota, turklāt nav zināms, vai vispār tiks atjaunota. Augstskolai ir jāpārtrauc studentu sagatavošana šajās programmās. Savukārt tie, kas studijas abās programmās ETA uzsākuši, tās varēs turpinās citas augstskolas līdzvērtībā bakalaura studiju programmā.

ETA nav akreditēta un valsts atzītus diplomus tai nav tiesību izsniegt arī pārējās piedāvātajās studiju programmās.

IZM aicina topošos studentus rūpīgi izvērtēt augstākās izglītības iestāžu mājaslapās pieejamo un reklāmās pausto informāciju par piedāvātajām studiju iespējām. Ministrijai ir informācija par vairākiem gadījumiem, kad augstākās izglītības iestādes mājaslapā publicētā informācija nav precīza un uzskatāma par sabiedrību maldinošu.

Informācija par augstskolu un koledžu akreditāciju, kā arī studiju virzienu akreditāciju pieejama augstskolu un koledžureģistrā: https://svr.ikvd.gov.lv/ un IZM mājaslapā http://izm.izm.gov.lv/nozares-politika/izglitiba/augstaka-izglitiba/akreditacija.html.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!