Foto: stock.xchng
Augusta pirmajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā strauji pieaudzis pacientu skaits, kuri mediķu palīdzību meklējuši pēc lapseņu kodumiem, portālam "Delfi" pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Nedēļas laikā slimnīcā nonākuši 13 pacienti, pie tam vairāki no viņiem ļoti smagā stāvoklī, jo alerģiskā reakcija bija izraisījusi šoka stāvokli. Ceturtdien slimnīcā palīdzība sniegta kādai sievietei, kas stacionārā nogādāta, būdama bezsamaņā.

Vairākums cietušo mediķiem stāstījuši, ka sadzelti tad, kad mēģinājuši pašrocīgi iznīcināt lapseņu pūžņus. Acīmredzot, izvēlētā metode nav bijusi veiksmīga.

Slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs aicina cilvēkiem būt uzmanīgiem arī tad, ja iepriekš alerģiskas reakcijas lapseņu kodumi nav izraisījuši. Viena no pirmajām pazīmēm, ka radusies alerģijas reakcija, ir pietūkums, nātrene - sārti izsitumi koduma vietā vai citās ķermeņa daļās. Bīstami dzīvībai, ja alerģija strauji progresē - sākas mēles, lūpu tūska un tiek traucēta elpošana.

Kopumā no 1.līdz 7.augustam Rīgas Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā medicīniskā palīdzība sniegta 1423 pacientiem, no tiem 13 smagu politraumu gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!