Foto: LETA
Rīgas svētku trešā diena, svētdiena, 17. augusts, veltīta ģimenēm, aicinot piedalīties pasākumos ikvienu interesentu, bet jo īpaši vecākus ar bērniem un jauniešus, informē Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Vērmanes dārzs pārtaps par leļļu parku, kurā varēs paviesoties leļļu pasaulē - uzzināt, kā top izrādes Latvijas Leļļu teātra izziņas teltī, piedalīties pasaku iestudēšanā "Pasaku mājā", iepazīt leļļu kino "Animācijas brigādes" darbnīcā, kā arī pašiem piedalīties leļļu veidošanas radošajās darbnīcās. Līdztekus tam Liepājas Leļļu teātra aktieru atveidotie pasaku tēli aicinās doties spēlēs un rotaļās.

Lielie leļļu un talismanu svētki sāksies Vērmanes dārzā ar lielo leļļu parādi, bet pēc tās lielās lelles un talismani kopā ar bērniem dosies gājienā uz Esplanādi, kur Rīgas Bebra vadībā norisināsies lielo leļļu un talismanu deja.

Bērni kopā ar draugiem, vecākiem un vecvecākiem aicināti piedalīties pasākumā "Rīga laiku laikos", kas risināsies Lucavsalas aktīvās atpūtas zonā. Tajā bērni varēs rotaļāties, fotografēties, iejusties kinoaktieru lomās un pasaku tēlos, izmēģināt savas prasmes loka šaušanā, kā arī iepazīt Rīgas dzelzceļa, kuģniecības un medicīnas vēsturi. Savu sportisko meistarību būs iespēja pārbaudīt basketbola, florbola, boulinga spēlēs un automodeļu sacensībās.

Aktīvi līdzdarboties būs iespēja Kalnciema kvartālā, festivālā "Dari pats", un "Notikumu karuselī" Ķengaraga promenādē, kā arī Spīķeros.

Svētku laikā bērni kopā ar vecākiem var apmeklēt starptautiskās suņu adžiliti – šķēršļu pārvarēšanas sacensībās, lai vērotu suņu meistarību, bet tikties ar zirgiem, iepazīt tos un sadraudzēties ar tiem varēs Mazā Kalna ielas skvērā.

Kā arī bērni būs gaidīti Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kur varēs piedalīties erudīcijas spēlēs, klausīties seno mūziku un iepazīt senās dejas. Arī Farmācijas muzejā būs iespēja piedalīties konkursos, iesaistīties spēlēs un risināt atjautības uzdevumus, bet Saules muzejā – darboties saulainajās darbnīcās. Savukārt visa ģimene kopā var doties uz Aleksandra Čaka memoriālo dzīvokli – muzeju, lai iesaistoties un piedaloties, iepazītu populārākā Rīgas dzejnieka dzīvi un daiļradi.

Savukārt aktīvu līdzdalību jauniešus aicina modernās pasākums "Starp mašīnām, motoriem, meitenēm", kurš fokusējas uz mūsdienu ielu kultūru un mākslu – "grafity", ielu dejām, ekstrēmajiem sporta veidiem, hip-hop mūziku un citādām aktivitātēm. Par īpašu noskaņu pasākumā gādās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu vadītās tehniskās jaunrades darbnīcas, labākie jaunie Latvijas mūziķi un dīdžeji, hip-hop dejotāju paraugdemonstrējumi, RTU karsējmeiteņu uzstāšanās, fizikas un ķīmijas eksperimenti, skeitborda šovs.

Lielākajā un vērienīgākajā ģimenei veltītajā svinību vietā - 11. novembra krastmalā - pasākumā "Tilts uz bērnību" tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti, par ģimenēm, prieku un brīnumiem.

Informācija par Rīgas svētku notikumiem apkopota arī drukātā veidā - bukletos, kas būs pieejami Informatīvajās teltīs pie Laimas pulksteņa un 11. novembra krastmalā.

Arī svētdien, 17. augustā, braukšana pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!