Foto: DELFI Репортер

Trešdien mediķi slimnīcā nogādājuši divus cilvēkus, kuriem pašsajūta pasliktinājusies, ēdot mežā lasītās sēnes, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Latgalē mediķi palīdzību snieguši kādam 49 gadus vecam vīrietim, kuram pēc sēņu ēšanas bijusi slikta dūša, vemšana, kā arī sākušies redzes traucējumi. Slimnīcā viņš nogādāts aizdomās par saindēšanos ar sēnēm, kuras uzturā lietotas kopā ar alkoholu.

Savukārt Rīgas reģionā pēc meža sēņu ēšanas pašsajūta pasliktinājusies kādai 36 gadus vecai sievietei, kurai sākusies vemšana, vēdera izejas traucējumi, bijuši drebuļi un svīšana. Arī viņa slimnīcā nogādāta aizdomās par saindēšanos ar sēnēm.

Tāpat aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā nogādājuši divus bērus, kuri saindējušies ar medikamentiem. Kāda 5 gadus veca meitene Kurzemē pamanījusies piekļūt pieaugušo asinsspiediena tabletēm un vairākas no tām ieēdusi. Savukārt Latgalē kāds 11 gadus vecs zēns slimnīcā nokļuvis, jo apēdis vairākas antidepresantu tabletes.

Pavisam aizvadītajā diennaktī mediķi devušies 1068 izsaukumos, no kuriem 162 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!