Foto: Shutterstock
Baložos mītošā ģimene, kurā nedēļas nogalē noticis traģiskais notikums – nogalināti divi mazi puisīši, nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, tiesa, ģimene gan saņēmusi pašvaldības pabalstus medikamentu un pārtikas iegādei, portāls "Delfi" uzzināja Ķekavas novada pašvaldībā.

Nedēļas nogalē LTV raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Baložos par pusotru un trīs gadus veci puisēnu nogalināšanu, aizturēta bērnu māte. Notikušo policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Bērnu mātei, iespējams, ir kāda psihiska saslimšana, vēsta raidījums. Pašlaik pasūtītas ekspertīzes, lai noskaidrotu abu mazgadīgo bērnu nāves cēloni.

Sociālā dienesta informācija liecina, ka abu bērnu māte dienestā vērsusies jūnijā ar lūgumu viņai noteikt trūcīgās personas statusu. Pēc vizītes, sociālā dienesta darbinieki apsekoja sievietes dzīvesvietu un tikās ar viņas kaimiņiem, kuri par bērnu mammu sniedza pozitīva atsauksmes. Līdz šim dienestā nav bijušas aizdomas par sievietes nestabilo emocionālo stāvokli.

Trūcīgās personas statuss sievietei piešķirts un viņa saņēma sociālos pakalpojumus - pabalstus medikamentu un pārtikas produktu iegādei. Laikposmā no jūnija līdz oktobrim palīdzība sniegta 386 eiro vērtībā.
Ģimene nekad nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, netika saņemti nekādi signāli par nepieciešamību iejaukties šīs ģimenes dzīvē.

Gadījumā, ja māte tiks atbrīvota no apcietinājuma, sociālais dienests ir gatavs sievietei palīdzēt, sniedzot psihologa konsultācijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, portālam "Delfi" norāda pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!