Foto: LETA

Lai novērstu iespējamo interešu konfliktu, ja ekonomikas ministra amatā tiks apstiprināta Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) varētu pieņemt lēmumus attiecībā uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāju Andri Ozolu.

Ozols ir Reiznieces-Ozolas vīrs, un, lai novērstu iespējamo interešu konfliktu, ar Straujumu par šo modeli indikatīvi ir runāts, un viņa ir piekritusi, ka tāds modelis varētu būt, šodien žurnālistiem skaidroja Reizniece-Ozola.

Ekonomikas ministra amata kandidāte norādīja, ka tas bija viens no priekšnosacījumiem, lai uzņemtos šo posteni - saņemt skaidru atbildi no premjerministres, ka viņa ir gatava pieņemt lēmumus, kas attieksies uz LIAA vadītāju.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem LIAA atrodas ekonomikas ministra padotībā.

Kā ziņots, ZZS valde pirmdien vienojusies uzņemties pārraudzīt arī Ekonomikas un Veselības ministriju, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Vēl ZZS pārziņā nonāks Aizsardzības, Labklājības un Zemkopības ministrija. Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) tam esot piekritusi.

Ekonomikas ministres amatam ZZS virza Reiznieci-Ozolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!