Foto: F64



Kurzemē slimnīcā otrdien nogādāts kāds 12 gadus vecs zēns, kurš bijis smagā alkohola reibumā, Viņš atrasts guļam uz ielas, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Otrdien mediķu aprūpē nonākusi arī kāda 29 gadus veca sieviete, kura nokritusi no zirga un guvusi smagas traumas - mugurkaula kakla skriemeļu lūzumu, krūšu skriemeļu lūzumu.

Savukārt Vidzemē kāds bērns braucis ar „BMX" velosipēdu pa mežu, nokritis un guvis sarežģītu augšdelma lūzumu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Kurzemē kāds 43 gadus vīrietis mājās strādājis ar leņķa slīpmašīnu, sagriezis roku un guvis nopietnu plaukstas traumu - viņš daļēji nogriezis sev pirkstus. Vīrietis nogādāts specializētā klīnikā.  

Savukārt Pierīgā kāds 38 gadus vecs vīrietis atrasts guļam pie kāpnēm.  Ticis pieļauts, ka, tā kā iepriekšējā dienā lietots alkohols, cilvēki domājuši, ka viņš ir vienkārši iereibis. Izsauktie mediķi pieļauj, ka viņš, iespējams, nokritis pa kāpnēm, jo bijis alkohola reibumā. Konstatēts, ka viņš guvis smagu galvas traumu un bezsamaņā nogādāts slimnīcā.  

Rīgas mediķu aprūpē nonākuši arī divi nezināmas izcelsmes augu maisījumu lietotāji - kāds 22 gadus vecs vīrietis saindējies Rīgā, bet 31 gadu vecs vīrietis pēc saindēšanās Pierīgā nonācis slimnīcā.

Slimnīcā mediķi otrdien nogādājuši kādu 57 gadus vecu iereibušu sievieti Latgalē, kura uz ielas aizmigusi, kā arī 77 gadus vecu vīrieti, kurš guvis ķermeņa atdzišanu, jo slimības dēļ apmaldījies, nav varējis atrast ceļu atpakaļ uz mājām, tāpēc nakti pavadījis ārā. Viņš guvis vieglu ķermeņa atdzišanu.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēmis 1129 izsaukumus, no kuriem 146 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!