Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izplatījis vēstules zobārstiem, aicinot pārskatīt savu nodokļu nomaksu, Latvijas Radio raidījumā „Kurustpunktā” sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Viņa atzīmēja, ka vēstule rakstīta delikāti, lai neaizvainotu tos zobārstus, kuri nodokļus ir godprātīgi maksājuši. VID aicinājis tos, kuri nodokļu samaksu nav veikuši, vai nav to izdarījuši pilnībā, to izdarīt un sakārtot savas attiecības ar Ieņēmumu dienestu.  

Pētersone sacīja, ka zobārsti, tāpat kā iepriekš autoservisi, pārbaudēm izvēlēti, jo VID strādā pēc risku vadības un iet pārbaudēs, tur, kur nodokļu maksātājiem ir vislielākā nodokļu  neiekasējamība. Tieši šajās jomās strādājošajiem arī tiek sūtītas šīs brīdinājuma vēstules.

Vaicāta, kāpēc VID līdzīgā veidā neķeras klāt būvniekiem, Pētersone atzina, ka būvniecībā ir pretēji - tur ir lielāka gan masa, gan lielākas nesamaksātās summas, tāpēc netiek izplatīti aicinājumi sakārtot attiecības ar VID, bet gan notiek jau padziļināti pasākumi - tematiskās pārbaudes un nodokļu auditi. Pētersone sacīja, ka būvniecība ir VID prioritāte jau kopš pērnā gada un tam tiek piesaistīti VID papildus resursi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!