Foto: Shutterstock

Svētdien mediķi palīdzību snieguši kādam 45 gadus vecam vīrietim, kurš nejauši iekritis Rīgas kanālā un guvis vispārēju ķermeņa atdzišanu, portālam "Delfi" pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Negadījumā cietušais vīrietis bijis alkohola reibumā. Mediķi viņam slīkšanas pazīmes vai citus veselības traucējumus nekonstatēja. Ar ķermeņa atdzišanu viņš nogādāts slimnīcā.

Arī kāda 45 gadus veca sieviete nonāku slimnīcā pēc tam, kad, strādājot ar ripzāģi, savainojusi plaukstu un zaudējusi četrus pirkstus.

Savukārt Kurzemē svešs suns uz ielas sakodis kādu 37 gadus vecu vīrieti alkohola reibumā – savainots vīrieša rokas augšdelms un apakšdelms.
Ar traumām slimnīcā Latgalē nogādāts arī kāds 60 gadus vecs vīrietis, kurš remontējis automašīnu, taču tai sprādzis akumulators. Vīrietis guvis abu acu ķīmisku apdegumu un galvas traumu.

Zemgalē automašīna aizķērusi un traumējusi kādu 62 gadus vecu sievieti, kura, iespējams, būdama alkohola reibumā, pārvietojusies pa šosejas malu, līdz pēkšņi un strauji sākusi šķērsot ielu. Sieviete guvusi sejas traumu un rokas savainojumus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1088 izsaukumos, no kuriem 160 bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!