Foto: stock.xchng
Pirmdienas vakarā notikušās biogāzes noplūdes vietā būvēja koģenerācijas staciju, un avārija notikusi vienā no tvertnēm, kura tikusi tīrīta, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka negadījums noticis uzņēmumā SIA "Zaļā Mārupe".

"Panorāma" vēsta, biogāzes noplūdes vietā Jaunmārupē, Mazcenu alejā, realizēta biogāzes ražotne ar koģenerācijas staciju, ko finansē Eiropas Savienība un Lauku atbalsta dienests. Inženieru biroja "Būves un būvsistēmas" mājaslapas informācija liecina, ka objekta kopējās izmaksas ir 2,6 miljoni latu.

Jaunmārupē, Mazcenu alejā, pirmdien notikusi biogāzes noplūde un šajā negadījumā divi cilvēki gājuši bojā, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste.

Nelaimes gadījuma vietu apmeklēja Valsts darba inspekcija.

VUGD Rīgas reģiona pārvaldes komandieris Renārs Silavs "Panorāmai" atklāja objekta administrācijas sniegto informāciju, ka vienā no biogāzes ražošanas mucām notika gāzes noplūde.

Viena persona no notikuma vietas iznesta bez dzīvības pazīmēm vēl pirms VUGD ierašanās, savukārt otru cilvēku iznesuši ugunsdzēsēji.

Abos gadījumos mediķi konstatējuši nāvi.

Ugunsdzēsēju pārstāvis norādīja, ka viens cietušais, uzņēmuma darbinieks, centies izglābt kolēģus, taču saindējies ar gāzi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola portālam "Delfi" pastāstīja, ka notikuma vietā strādāja trīs mediķu brigādes.

Vītola apliecināja, ka divi vīrieši notikuma vietā ir gājuši bojā, bet vēl viens ir mediķu aprūpē. Tālākai medicīniskai apskatei vīrietis ir nogādāts stacionārā.

LTV rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka vienā no tvertnēm, kurā atradās biogāze, jau ilgu laiku notiek remontdarbi, un tā tikusi tīrīta.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, abi bojā gājušie vīrieši ar gāzi saindējušies, apsekojot ierīces. Mirušie vīrieši ir bijuši aptuveni 30 gadus veci. Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu un patlaban lieta tiek izmeklēta.

"Delfi" novēroja, ka pulksten 19:00 notikuma vietā gaisā jūtama viegla gāzes smaka. Pie objekta atrodas policija.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis plkst.16.56.

Videi nekāds kaitējums līdz ar šo noplūdi nav nodarīts un Valsts Vides dienesta speciālisti turp nav aicināti, portālam "Delfi" sacīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina. 

Portāls "Delfi" novēroja, ka noplūdes rajona virzienā pēc plkst. 17 bija devies liels skaits VUGD un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!