Foto: F64
Ceturtdien ap plkst.10:35 uzņēmuma "Latvijas balzams" gatavās produkcijas noliktavā Rīgā, Čaka ielā 160, ir izcēlies ugunsgrēks. Liesmas glābējiem izdevies ierobežot pirms plkst. 14, taču ugunsgrēka likvidācija vēl turpinās.

Cietušo notikušajā nav, bet darbinieki tika evakuēti vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Plkst.13.44 ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot liesmu izplatību, un patlaban turpinās ugunsnelaimes likvidācijas darbi, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste.

Kopējā degšanas platība bijusi 1000 kvadrātmetri.

Gribuste norādīja, ka ugunsgrēka izcelšanās brīdi nostrādājusi arī uzņēmuma trauksmes signalizācija, tāpēc apkārtnē dzīvojošie dzirdējuši sirēnu troksni.

Patlaban trauksmes signalizācija ir izslēgta.

Kā portāls „Delfi" uzzināja uzņēmumā, ugunsgrēks ir lokalizēts, liesmu izplatība ir ierobežota  un turpinās ugunsgrēka seku likvidācijas darbi. 

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš pateicas visiem glābšanas darbos iesaistītajiem par operatīvu un pašaizliedzīgu rīcību un apliecina, ka uzņēmums pieliks visas pūles, lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus.

Visas „Latvijas Balzama" ēkas un telpas, tostarp gatavās produkcijas noliktava, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir aprīkotas ar dūmu atklāšanas detektoriem, pārvietojamiem ugunsdzēšanas aparātiem un ugunsdzēsības krāniem, kā arī uzņēmumā ir stingri noteikta ugunsdzēsības noteikumu ievērošanas kārtība.

"Esam ļoti pateicīgi visiem mūsu darbiniekiem un valsts glābšanas dienestiem, kas iesaistījās ugunsgrēka dzēšanā un joprojām turpina strādāt pie seku likvidācijas, par profesionālu un operatīvu rīcību. Mūsu uzņēmuma prioritāte ir mūsu darbinieku drošība, tādēļ priecājamies, ka šajā negadījumā cietušo nav. Vēlos norādīt, ka uzņēmums sadarbosies ar visiem atbildīgajiem dienestiem, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu," uzsver Āboltiņš-Āboliņš.

Jau vēstīts, ka notikuma vietā strādāja sešas ugunsdzēsēju mašīnas.

Ugunsgrēka iemesls pašlaik vēl nav noskaidrots.

Uzņēmuma noliktavā dega paletes ar gatavo produkciju. 

Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēma plkst. 10:41. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka trīsstāvu angāra tipa ēkas pirmajā stāvā deg paletes ar uzņēmuma saražoto gatavo produkciju.

Notikuma vietā strādā 47 ugunsdzēsēji un turp norīkoti 11 dienesta transportlīdzekļi. 

Plkst.12:25 abos virzienos ir slēgta kustība Sapieru ielā.

Kā norāda uzņēmuma vadītājs, šādi negadījumi ir ārkārtīgi reti un ir drīzāk izņēmuma negadījums. Uzņēmums pievērš ārkārtīgi lielu uzmanību darba drošībai - darbinieki tiek regulāri informēti un apmācīti, kā arī tiek pastāvīgi apsekota darba vide, un tiek apzināti visi iespējamie riska faktori darbinieku veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!