Foto: LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien līdz 2015.gada 17.aprīlim atlika lietas izskatīšanu saistībā ar bijušā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieka, tagadējā Saeimas deputāta Mārtiņa Šica (LRA) atbrīvošanu no amata.

Kā informēja tiesā, lietas izskatīšana atlikta pēc lietas dalībnieka lūguma, lai dotu viņam iespēju iesniegt papildu pierādījumus.

Jau ziņots, ka NMPD iepriekš noslēdza dienesta pārbaudi par vēl nepārbaudītas informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušajiem un slimnīcās nogādātajiem pacientiem, kā arī vēl neatpazītiem bojāgājušajiem. Pamatojoties uz pārbaudes atzinumu, kā arī iekšējā audita laikā konstatēto, tika pieņemts lēmums izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Šicu.

Lēmumam nepiekrita Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrība, ar kuru šis lēmums jāsaskaņo. Līdz ar to NMPD tiesā iesniedza prasību par darba attiecību pārtraukšanu ar NMPD direktora vietnieku.

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Šics pēc profesijas ir ārsts anesteziologs-reanimatologs, ieguvis maģistra grādu personāla vadībā un ilgus gadus vadījis Katastrofu un medicīnas centru. Viņš ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, kā arī apbalvots ar trešās šķiras Viestura ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!