Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šobrīd ir iesaistīts astoņās tiesvedībās ar bijušajām vai esošajām biroja amatpersonām, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

KNAB priekšnieka lēmumus par trīs piemērotiem disciplinārsodiem - diviem rājieniem un pazemināšanu amatā - tiesā ir pārsūdzējusi bijusī Streļčenoka vietniece un pašreizējā KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste juriste Juta Strīķe. Tāpat Strīķe pārsūdzēja KNAB priekšnieka lēmumu par viņas atbrīvošanu no vietnieces amata sakarā ar viņas novērtēšanu.

Vienā no disciplinārsodiem pirmās instances tiesas lēmums jau pieņemts, un tas ir Strīķei labvēlīgs. Tāpat pirmās instances tiesa nolēma viņu atjaunot amatā. Tiesvedība par abiem gadījumiem turpinās pārējās tiesu instancēs.

Streļčenoka lēmumus par diviem uzliktiem disciplinārsodiem tiesā pārsūdzējusi bijusī KNAB nodaļas vadītāja Ilze Draveniece. Vienā viņai par nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu tika noteikta mēnešalgas samazināšana, bet otrā par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņa atbrīvota no amata. Par atjaunošanu amatā Draveniecei pirmās instances tiesas lēmums bija nelabvēlīgs un viņa to pārsūdzējusi apelācijas instancē. Savukārt par algas samazināšanu pirmā instance daļēji apmierināja Dravenieces pieteikumu, taču arī šis lēmums pārsūdzēts apelācijas instancē. Apelācijas instance abas lietas apvienojusi vienā tiesvedībā.

Nesen tiesā vērsusies bijusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece. Viņa pēc birojā veiktās reorganizācijas nolēma biroju pamest un tagad tiesā prasa atjaunošanu amatā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu. Kurpniece bija vienīgā, kurai pēc reorganizācijas tika piedāvāts ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā iepriekš.

Tiesā Streļčenoka piemēroto disciplinārsodu pārsūdzējis arī kāds KNAB izmeklētājs. Pirmās instances tiesa lēmumu pagaidām nav pieņēmusi. Tāpat Streļčenoka lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu nesen pārsūdzējusi kāda darbiniece, kas šobrīd strādā korupcijas apkarošana blokā.

Strīķe, Draveniece un Kurpniece ir vienas no tām amatpersonām, kas kritizējušas Streļčenoku un viņa vadības stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!