Foto: DELFI Aculiecinieks

"Latvijas autoceļu uzturētājs" darbinieki līdz 16:00 novākuši no ceļiem 173 kritušus kokus, portālu "Delfi" informē "Latvijas Valsts ceļi".

Tiek norādīts, ka šobrīd laikapstākļi satiksmi būtiski neietekmē, un braukšana pa valsts autoceļiem ir vērtējama kā apmierinoša. Arī naktī uz svētdienu gaidāmas vēja brāzmas līdz 15-19 m/s, bet Vidzemē gaidāms neliels smidzinošs lietus.

"Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka stiprā vēja rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, radot šķēršļus satiksmei, kā arī var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm un apgaismojumam. Tāpēc autovadītājus aicina būt īpaši piesardzīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļa stāvoklim, bet arī citiem apstākļiem, kas traucē vai apdraud satiksmi, un ziņot LVC Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Jau vēstīts, ka sestdien dienas pirmajā pusē Latvijā plosījās spēcīga vētra ar nosaukumu "Billie", kas pēc spēka Liepājā sasniedza pat 35 metrus sekundē. Tā sagādāja dažāda veida postījumus gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Tikpat spēcīga vētra bijusi arī Lietuvā un Igaunijā, kur pie Sāremā salas fiksēts 38 metru sekundē spēcīgas vēja brāzmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!