Foto: DELFI

Kandavas novada pašvaldības deputāte Inga Priede arī pēc homofobisko izteikumu paušanas sociālajā tīklā "Twitter" turpina vadīt Kandavas novada izglītības, kultūras un sporta komiteju, kā arī ieņem Talsu novada domes galvenā sabiedrisko attiecību speciālista amatu.

Kā 5.decembrī izteicās Kandavas novada domes mērs Normunds Štoferts (ZZS), Priedes izteikumi bijuši nepieņemami, tāpat Štoferts solīja, ka tikšot pārskatīti Priedes paustie izteikumi.

16.decembrī Priede aizvien atrodas komitejas priekšsēdētajas amatā, taču jautājums šīs nedēļas laikā tikšot pašvaldībā apspriests, portālam "Delfi" apliecināja Štoferts.

Tāpat Priede aizvien turpina pildīt Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumus. Kā portālam "Delfi" norādīja Talsu pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus ("Talsu novada attīstībai"), Priedes komunikācija personīgajos sociālajos tīklos ir "viņas darīšana".

"Man nav tiesību tagad atlaist kādu, jo kāds paudis savas personiskās domas," stāsta mērs, kurš sarunā piebilda: "Lai partija pati tiek ar viņu galā."

Publiskās pārvaldes speciāliste, LU Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) asociētā profesore Iveta Reinholde Priedes atrašanos pašvaldības augstajos amatos portālam "Delfi" raksturoja kā sliktas prakses piemēru.

"Tā nav labā prakse. Jāskatās no ētikas principa, cilvēkam tomēr būtu jādomā, ko runā un dara. Šis ir arī jautājums par domes vadības attieksmi pret darbinieku vērtībām un ētisku uzvedību," norāda Reinholde, pieminēdama, ka jāņem vērā, ko par Priedes uzvedību saka pašvaldības ētikas normu regulējošie dokumenti.

Jau ziņots, ka Priede savā "Twitter" kontā, diskutējot par homoseksuāļiem, rakstīja: "Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība". Tas izraisīja asu reakciju, vairāki "Vienotības" biedri rosināja Priedi izslēgt no partijas rindām. 

Pēc šī skandāla Priede atsauca sevi no partijas valdes. 9.decembrī Priede pati apturēja darbību partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!