Foto: LETA

2015.gada februārī FM 95,8 MHz frekvencē 24 stundu apraidē sāks skanēt Latvijas Radio 6 jeb 'Radio NABA', portālu "Delfi" informē Latvijas Radio.

Savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā alternatīvās kultūras un mūzikas radio veidotos raidījumus plānots saglabāt arī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv frekvencēs brīvdienās un darba dienās pēc pusnakts.

Nelielas izmaiņas līdzšinējā abu radio sadarbībā būs vērojamas decembra beigās, kad līdz ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv labdarības maratona "Dod pieci!" sākumu no 17.decembra tiks mainīta Pieci.lv raidījumu programma. Izmaiņas paredz, ka radio NABA veidotos raidījumus līdz decembra beigām būs joprojām iespēja klausīties radio NABA interneta vietnē naba.lv un mobilajā aplikācijā.

"Radio NABA veidotais saturs ir vērtīgs un unikāls, tādēļ Pieci.lv ēterā turpinās skanēt radio NABA zināmie raidījumi, piemēram, "Bron – Hīts", "Vēstures ķīlis", "Re! Kovers" un "Zinātnes vārdā". Pieci.lv klausītājiem darba dienās pēc pusnakts piedāvās arī virkni spilgtāko subkultūru mūzikas žanru raidījumu izlasi," sacīja Pieci.lv vadītājs Kārlis Dagilis.

'Radio NABA' ir dažādās mūzikas pārstāvis, kas aptver alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: electronic, experimental, industrial, avantgarde, new age u.c. mūzikas virzienus. 'NABA' muzikālās programmas pamatprincips ir uztvert jēgpilnu mūzikas pasniegšanas metodiku, lai mūzika neuzkrītoši kalpotu par modernās pasaules kultūrvēstures procesu izzināšanas postmoderno palīglīdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!