Rīgā, Juglā ugunsdzēsēji palīdzējuši it kā nelaimē nonākušam gulbim, taču, aizvedot uz veterināro klīniku, konstatēts, ka gulbis ir vesels. Gulbi nogādās Jūrmalā, kur viņu īpašos apstākļos uzturēs līdz brīdim, kad ārā būs siltāks.

Portāla "Delfi" lasītājs Romans 8.janvārī fiksēja, ka Juglā netālu no tirdzniecības centra "Jugla" iedzīvotāji, satraukušies par klaiņojoša gulbja veselības stāvokli, izsaukuši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD).

Kā redzams video, ugunsdzēsēji ar speciālu aprīkojumu gulbi satvēra un ielika dienesta automašīnā.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste portālam "Delfi" norādīja, ka iedzīvotāji, izsaucot dienestu, teikuši, ka gulbis atrodas uz trotuāra un ir ievainots. Pēc satveršanas VUGD gulbi nogādāja veterinārajā klīnikā "Dr. Beinarts".

Klīnikā konstatēts, ka gulbis ir pilnīgi vesels un nekādas veselības problēmas nav konstatētas. Iespējams, tā kā gulbis ir samērā jauns, aptuveni nepilnu gadu vecs, viņš izskatījās novārdzis, skaidro veterinārajā klīnikā.

Veterinārajā klīnikā uzsver, ka ne VUGD speciālisti nav veterinārārsti, viņi nevar konstatēt, vai tiešām putnam ir veselības problēmas.

Tā kā gulbis nav devies uz dienvidiem, tad klīnika viņu nogādās Jūrmalā, kur jaunajam putniņam būs nodrošināti speciāli apstākļi, tostarp baseins, jo gulbim, neesot ilgstoši uz ūdens, var sākties veselības problēmas.

Plānots, ka līdz ar silto laiku, kad gājputni atgriezīsies Latvijā, gulbi nogādās atpakaļ viņa dabīgajā vidē.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!