Foto: F64

Sniega, kā arī puteņa dēļ sestdienas vakarā apgrūtināti braukšanas apstākļi izveidojušies gandrīz uz visiem valsts un reģionālajiem autoceļiem, izņemot nelielu teritoriju Latvijas ziemeļaustrumu pusē, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) mājaslapā pieejamā operatīvā informācija.

Autoceļi tiekot tīrīti un kaisīti.

Sniegs apgrūtina braukšanu arī pa Rīgas ielām un tiltiem. Rīgas domes Satiksmes departaments gan informē, ka pilsētā ielas tiek kaisītas.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā operatīvā informācija liecina, ka ciklona ietekmē sestdienas vakarā sāk pastiprināties dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas iegriežas no rietumu puses.

Līdz plkst.20 spēcīgākās vēja brāzmas reģistrētas Liepājā, kur ostā tās sasniegušas ātrumu 20 metri sekundē (m/s), bet pilsētā - 17 m/s. Arī Rucavā vēja brāzmas līdz šim sasniegušas maksimālo ātrumu 17 m/s. Savukārt ar ciklonu saistītā nokrišņu un pasliktinātas redzamības zona virzās tālāk uz valsts austrumiem.

Kā informē meteorologi, Liepājā intensīvas snigšanas laikā redzamība samazinājusies līdz 500-1000 metriem.

LVC norāda, ka gaidāmā stiprā vēja dēļ naktī uz svētdienu uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, radot šķēršļus satiksmei, kā arī var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismojumam u.c.

Tāpat snigšanas un putināšanas dēļ redzamība būs stipri apgrūtināta un ceļi sniegoti, veidosies apledojums.

Autovadītāji aicināti būt īpaši vērīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī tā apkārtnei un informēt LVC Satiksmes informācijas centru par apstākļiem, kas traucē vai apdraud satiksmi, pa diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Kā ziņots, maksimālās vēja brāzmas 25-30 m/s naktī gaidāmas Kurzemē un Vidzemes piekrastē, kur jau nakts pirmajā pusē tas brāzmās sasniegs 20-24 m/s, nakts vidū jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 25-30 m/s.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!