Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde ir izbeigusi kriminālprocesu par nepatiesu ziņu norādīšanu zvērināta advokāta un bijušā Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Aigara Lūša amatpersonas deklarācijā, tomēr Finanšu policija joprojām vērtē lietas apstākļus, kas saistīti ar nodokļu nomaksu un iespējama jauna kriminālprocesa ierosināšana, ceturtdien žurnālistiem norādīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Viņa minēja, ka šogad janvāra sākumā ierosinātais kriminālprocess par iespējami nepatiesu ziņu sniegšanu Lūša amatpersonas deklarācijā izbeigts, jo izmeklētājs neuzskatīja, ka šie darījumi būtu bijuši jādeklarē. "Šie darījumi bija sākušies pirms šī persona bija amatpersona," teica Pētersone.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka VID ir dažādas struktūras ar dažādiem uzdevumiem un jebkura informācija tiek vērtēta kompleksi. Pēc Pētersones teiktā, VID joprojām vērtē jautājumus, kas saistīti ar nodokļu nomaksu Lūša darījumos par kuru nenorādīšanu iepriekš sākts kriminālprocess par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā. "Protams, tiek vertēts, vai nav jāuzsāk kriminālprocess par nodokļu maksāšanu," sacīja VID ģenerāldirektore.

Žurnāls "Ir" iepriekš vēstīja, ka Lūsis 2011.gadā par 3,2 miljoniem eiro iegādājies uzņēmuma "Peltes īpašumi" prasījuma tiesības. Vienlaikus Lūša deklarācijās pieejamā informācija neliecina par tik lielu turību, lai atļautos šādu pirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!