Rīgā, Grīziņkalnā būvniecības darbu dēļ aplauztas liepu saknes un tās vairs nespēj "turēt savu augumu", raksta "Delfi" lasītāja Liene.

"Lūk, šis ir noticis. Būvniecības darbu rezultātā, koku saknes ir brutāli apcirptas un liepām nav vairs spēka turēt savu augumu. Apakšā ir smilts, sakņu nav un koki gāžas. Tas ir pirmais upuris. Bet pie tuvākajām vētrām, tādu, iespējams, būs vēl.

Smagā darba tehnika visu rudeni braukāja pa koku saknēm, izveidojot dziļas grambas. Ja strādniekiem traucēja kāds krūms, viņi vienkārši to nonesa, un nometa mētājamies. Nevajag jums tos Jasmīnus! Daži kociņi tika iestādīti, bet bez kāda mērķa un nojēgas. Kociņus nolauza, jo tie traucēja slidkalniņam.

Par to cik kvalitatīvi tiek veikti darbi, vispār nav vērts runāt!" sašutusi ir Liene.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

"RD komentārs"-->
Foto: LETA

Kopš 2014.gada augusta tiek veikta trīs ievērojamu galvaspilsētas parku revitalizācija – Grīziņkalna parks, Ziedoņdārzs, Miera dārzs, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Direktora biroja Sabiedrisko attiecību vadītāja Lineta Mikša.

"Šajos parkos rekonstrukcija nav notikusi vairākus gadu desmitus, kuru gaitā parki ir zaudējuši apkaimes sabiedrisko nozīmi un ir novecojuši gan fiziski, gan morāli, tādēļ šāda rekonstrukcija bija nepieciešama kvalitatīvas pilsētvides nodrošināšanā Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Grīziņkalna 10,4 hektāru plašajā teritorijā tiks veikta parka rekonstrukcija pilnā apjomā, kas nozīmē ne tikai zāliena un apstādījumu atjaunošanu, teritorijas apzaļumošanu, bet arī daudz dažādu citu uzlabojumu, piemēram, tiks atjaunots bradājamais baseins, gājēju un velo celiņi, veikta sabiedriskā tualetes izbūve, videonovērošanas kameru uzstādīšana un citi.


Minēto būvdarbu laikā, Grīziņkalna parkā ir cietusi viena liepa, par ko būvnieks - uzņēmums SIA "Tilts" ir informējis Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekciju, kas uzņēmumam piemēroja sodu par šī koka bojāšanu. Citi saglabājamie koki būvdarbu veikšanas gaitā nav cietuši. Pirms būvniecības darbu uzsākšanas tika veikts parka dendroloģiskais novērtējums, tā ietvaros konstatēts, ka vairāki krūmi gadu laikā ir zaudējuši savas vizuālās īpašības. Šo nīkuļojošo krūmu vietā projektā paredzēts stādīt jaunus, savukārt visi saglabājamie augi tiek rūpīgi sargāti. Ja kāds saglabājams krūms būvniecības laikā tiek bojāts, būvnieks tā vietā iestāda jaunu par saviem līdzekļiem.

Attēlā redzamais ceļš tiek izmantots kā pagaidu piebraucamais ceļš, kuru pavasarī paredzēts atjaunot. Minētajā zonā pēc Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijas pārstāvju apsekošanas, koku bojājumi netika konstatēti.

Lūdzam ņemt vērā, ka Grīziņkalna parkā, Ziedoņdārzā un Miera dārzā šobrīd tiek veikti būvdarbi un šīs teritorijas ir būvlaukumi, kuros nepiederošiem kategoriski aizliegts atrasties.

Atgādinām, ka aizliegums ieiet parkos, brīdinājuma zīmes un žogi primāri tiek izvietoti, lai pasargātu iedzīvotājus no draudiem, kas var rasties būvlaukumā.

Būvdarbus paredzēts noslēgt 2015.gada jūnijā, kad iedzīvotāji varēs apmeklēt parkus jaunā, mūsdienu tendencēm atbilstošā kvalitātē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!