Foto: LETA
Ideja koalīcijā censties vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu ir vērtējama pozitīvi, portālam "Delfi" sacīja pašreizējais prezidents Andris Bērziņš.

"Koalīcija dara savu darbu, lai viņi rīkojas. Es domāju, ka tas ir pozitīvi, jo šis jautājums tiešām jārisina. Es esmu apsolījis, ka savu viedokli paudīšu ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms vēlēšanām," norādīja prezidents.

Līdz šim atbalstu Bērziņa kandidatūras izvirzīšanai Valsts prezidenta postenim paudusi tikai Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Jau vēstīts, ka oficiāli savu kandidatūru prezidenta amatam pieteikusi Latvijas Reģionu apvienība (LRA), tam izvirzot savu līderi Mārtiņu Bondaru.

Valdošās koalīcijas partijas iepriekš paudušas uzskatu, ka vēlētos vienoties par kopīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam. Valdības partneri norādīja, ka sagaida "Vienotības" kā premjera partijas iniciatīvu šajā jautājumā.

Neoficiāli politikas kuluāros tiek pieminēti dažādi cilvēki, kuri varētu būt starp kandidātiem uz prezidenta amatu. Eiropas Parlamenta (EP) deputāte, "Vienotības" pārstāve Sandra Kalniete ( V) paziņojusi, ka būtu gatava kandidēt šovasar gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Partija par kandidātiem prezidenta amatam gan vēl nav lēmusi.

Nacionālās apvienības līderi jau vairākkārt pauduši, ka prezidenta amatā vēlētos redzēt Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Tomēr oficiāli lēmumi šajā jautājumā vēl nav pieņemti. Arī Levits vēl nav izlēmis, vai piekritīs kandidēt Valsts prezidenta amatam, ja viņu uzrunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!