Foto: DELFI
No šodienas par Rīgas Centrālcietuma priekšnieku iecelts Andris Boriss, jo līdzšinējais cietuma priekšnieks Sergejs Logutovs ir atvaļinājies no dienesta.

Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses pārstāve Ināra Makārova, līdz šim Boriss bija IeVP centrālā aparāta Juridiskā dienesta Tiesvedības daļas priekšnieks.

Boriss dzimis 1983.gadā, viņam ir augstākā izglītība tiesību zinātnē. Viņš dienestu sācis kā Apsardzes daļas uzraugs Matīsa cietumā, bijis Matīsa cietuma Drošības daļas priekšnieka vietnieks, vēlāk - IeVP centrālā aparāta Resocializācijas dienesta Izglītības un nodarbinātības daļas galvenais inspektors, Juridiskā dienesta Iesniegumu izskatīšanas daļas priekšnieks, bet no 2012.gada - Juridiskā dienesta Tiesvedības daļas priekšnieks.

Borisam 2013.gadā piešķirta speciālā dienesta pakāpe "majors", viņš vairākkārt apbalvots par dienesta pienākumu priekšzīmīgu un pašaizliedzīgu pildīšanu.

Līdzšinējam Centrālcietuma priekšniekam Logutovam IeVP iepriekš piemērojusi disciplinārsodu saistībā ar gadījumu, kad viņa pārvaldītā cietuma kamerā tika atrasts dzīvs suns. Pārvaldes priekšniece Ilona Spure aģentūrai LETA toreiz pastāstīja, ka lielāko sodu - rājienu - saņēmis tieši priekšnieks, jo viņš organizē darbu, arī attiecībā uz apmeklētāju pārbaudi. Disciplinārsodi tika piemēroti arī diviem darbiniekiem, kas atbild par apmeklētāju kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!