Foto: LETA
"Vienotības" Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš partijas iekšējā vēstuļu sarakstē pieļāvis, ka partijas vadītājas Solvitas Āboltiņas izpratne par partiju un demokrātiju ir perversa.

"Ja Āboltiņa uzskata, ka cīņa pret korupciju, čomismu, sarunāšanu partijas iekšienē, kriminālnozieguma atklāšanu, par ētikas principu ievērošana (Zaķa nodokļu nemaksāšana), spēcīgas partijas nodaļas izveidošana Viļānu novadā, ir darījusi ļaunu partijai, tā ir viņas perversa lietu izpratne," partijas biedriem paudis Vidiņš, liecina portāla "pietiek.com" publicētās vēstules kopijas.

Tāpat Vidiņš norāda: "Pēc Āboltiņas saceltā jampadrača ap mani un Egliņa kungu, man piezvanīja prominenta mūsu partijas biedre (agrākā JL biedre) un pavēstīja sekojošo: pirms partijas kongresa Āboltiņas vadībā tika sasaukti bijušie JL biedri un instruēti. kā jārīkojas, lai partijas vadībā netiktu ievēlētas tādas personas kā Čigāne, Judins, Viņķele un citi Āboltiņas un viņas pietuvināto personu kritizētāji. Tie, kuri tādu smadzeņu skalošanu neatbalstīja, turpmāk netika aicināti uz šādām pagrīdes sapulcēm."

Jau ziņots, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Vidiņš pauda aizdomas par masveidā notikušu vēlētāju uzpirkšanu Latgalē par labu tobrīd vēl Saeimas frakcijas vadītāja amatā esošajam Zaķim. Pēc Vidiņa iesnieguma par šīm aizdomām kriminālprocesu sāka arī Drošības policija. Augstākā tiesa vēlāk vērtēja partijas "Saskaņa" sūdzību par vēlēšanu rezultāta apstrīdēšanu Latgalē un to noraidīja, taču spriedumā ierakstīja frāzi "nav dūmu bez uguns".

"Vienotības" Rēzeknes nodaļa novembrī sapulcē nosprieda, ka Vidiņš, komentējot medijiem iespējamo balsu pirkšanu un vēršoties Drošības policijā, pārkāpis vairākus partijas ētikas kodeksa pantus. Tāpēc nodaļa nolēma lūgt Ētikas komisijai "izskatīt Vidiņa neētisko rīcību par nepatiesu ziņu sniegšanu, kas grauj partijas prestižu, kā arī iespējamību Vidiņam būt par "Vienotības" biedru".

Ētikas komisijas valdes, revīzijas komisijas, partijas priekšsēdētāja un biedru iesniegumu izskatīšanas rezultātā pieņemtie lēmumi ir rekomendējoši. Lēmumu par kāda biedra izslēgšanu no partijas var pieņemt tās valde.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!