Foto: LETA
Valdība otrdien, 10.martā, lems par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) dalību militārajās mācībās "Summer Shield 2015", kas notiks Latvijas teritorijā, liecina Ministru kabineta darba kārtība.

Militārās mācības norisināsies no 21. līdz 31.martam.

"Summer Shield 2015" ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, ASV, Lielbritānijas, Luksemburgas un Kanādas.

Militāro mācību uzdevums ir integrēt un koordinēt uguns atbalstu kājnieku vienību uzbrukuma operācijās, izmantojot kaujas atbalsta elementus – artilēriju, aviāciju, inženieru atbalstu vienotā operācijā ar šķēršļu pārvarēšanu, uzdevumu izpildē iesaistot arī apvienotā uguns atbalsta priekšējos novērotājus un tuvā gaisa atbalsta kontrolierus. Militārās mācības tiek organizētas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, pamatojoties uz vienotiem standartiem un procedūrām.

Plānots, ka mācībās piedalīsies vairāk nekā 500 ārvalstu militārpersonām.

Saskaņā ar likumu lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.

Starptautiskās militārās mācības Latvijas teritorijā notiek atbilstoši 1949.gada 4.aprīļa Ziemeļatlantijas līgumam, kas pieņemts Saeimā 2004.gada 26.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!