Foto: AFP/Scanpix

Piektdien gaidāmais Saules aptumsums vislabāk būs vērojams Latgalē, savukārt jau sestdien, neilgi pēc pusnakts, iestāsies astronomiskais pavasaris.


Astronomiskais pavasaris nāks ar laika apstākļiem, kas mums vēlreiz liks atcerēties ziemu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Sestdien Latviju šķērsos nokrišņu zona, un lietu nomainīs sniegs.Ar brāzmainiem ziemeļu vējiem mūsu reģionā ieplūdīs arī daudz vēsākas gaisa masas, līdz ar to daudzviet gaidāma arī nelielas sniega segas izveidošanās.

Sniegs un slapjš sniegs gaidāms arī nākamās nedēļas sākumā un vidū. Darba nedēļas sākumā saglabāsies arī brāzmaini vēji, pirmdien jūras piekrastē rietumu puses vējš brāzmās sasniegs pat 19 m/s.

Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo šādos laika apstākļos uz ceļiem atkal veidosies apledojums.

Gaisa temperatūra naktīs nebūs zemāka kā šajā nedēļā, kad anticiklona apstākļos termometra stabiņš katru naktī noslīdēja līdz -4...-7 grādiem, arī vēsākajās šī perioda naktīs – naktīs uz svētdienu un pirmdienu – termometra stabiņš noslīdēs līdz -2...-8 grādu atzīmēm.

Ievērojami mainīsies temperatūra dienas laikā – ja šonedēļ saulē gaiss katru dienu iesila līdz +12...+16 grādiem, vien piekrastes rajonos, vējam pūšot no vēsā Rīgas līča vai Baltijas jūras puses, dienas nebija tik siltas, tad jau sestdien dienā nebūs siltāk par 0...+4 grādiem, bet svētdien Latvijas austrumos saglabāsies pat neliels sals, brīdina LVĢMC.

Kā ziņo LVĢMC, nedēļas gaitā kļūs siltāk, sals dienas laikā nav gaidāms, tomēr tik siltu pavasara laika apstākļu atgriešanās, kādi valdīja šonedēļ, nav gaidāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!