Foto: DELFI Aculiecinieks
"Mērsragā, pie bākas pludmalē, apmaldījies mazs roņu mazulis," raksta "Delfi" lasītāja Zane.

Sazinoties ar Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, Portālam "Delfi" izdevās noskaidrot, ka šāda parādība jūras krastā ir pilnīgi normāla. "Iespējams, ronim ūdenī vienkārši sala, tāpēc izlīdis no ūdens sasildīties," stāsta zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns.

Zooloģiskā dārza pārstāvis norādīja arī uz to, ka, ja jūras krastā ir pamanīts ronis, nekādā gadījumā dzīvnieku nevajadzētu aiztikt, bet pēc skata noteikt vai dzīvnieks nav savainots un izskatās vesels.

Ja tomēr atrastais ronis liekas savārdzis, jāzvana Dabas aizsardzības pārvaldei pa telefonu- 29198590 vai 67509549, ar kura palīdzību speciālists palīdzēs noteikt turpmākās darbības.

Kā atzina Māris Lielkalns, Zanes atrastais ronis ir sveiks un vesels. Turklāt drīzumā nometīs balto kažoku un kļūs par pieaugušu pelēko roni.

Katru pavasari Latvijas piekrastē lielākā vai mazākā skaitā nonāk pelēko roņu un pogaino sīkroņu mazuļi. Daļa no tiem ir veselīgi un labā kondīcijā, bet citi ir novārguši un pat ievainoti. Martā un aprīļa sākumā, staigājot gar jūras krastu, iedzīvotāji nereti atrod šos bēdu brāļus, norāda Lielkalns.

16. martā Rīgas Zoodārzā tika nogādāts pirmais pludmalē atrastais ronēns. Patlaban mazulis jau ir pilnīgi nomainījis bērnu apmatojumu un kļuvis pelēks. Mazais mācās ēst zivis pats, tādēļ ir cerības, ka spēs izaugt liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!