Foto: LETA
Par ugunsnelaimes nodarītajiem zaudējumiem Rīgas cirkā apdrošināšanas sabiedrība "Gjensidige" nevarēs izmaksāt pilnu zaudējumu summu, jo apdrošināšanas līgumā piemēroti zemapdrošināšanas nosacījumi.

"Gjensidige" šodien saņēma atlīdzības pieteikumu par 19.martā notikušo ugunsgrēku Rīgas cirkā. Līdz šim ir veikta īpašuma apskate, īpašumā ir bijuši arī ugunsgrēku eksperti un patlaban tiek gaidīts slēdziens par ugunsgrēka iemesliem, kā arī tiek veikts zaudējumu aprēķins, informē apdrošināšanas sabiedrības Mārketinga nodaļas vadītāja Jana Norvele.

Tomēr apdrošināšanas sabiedrība vērš uzmanību, ka par atlīdzības apmēru būs iespējams lemt tikai tad, kad tiks saņemta pilnīga informācija un dokumentācija no visām lietā iesaistītajām pusēm.

"Lai gan polisē bija iekļauts uguns risks, diemžēl jau tagad ir skaidrs, ka nevarēsim izmaksāt pilnu zaudējuma summu, ņemot vērā, ka apdrošināšanas līgumā piemēroti zemapdrošināšanas nosacījumi," informēja Norvele. Viņa atzīmēja, ka valsts iestāžu objektu apdrošināšanā situācijas, kad līdzekļu taupības dēļ klients izvēlējies apdrošinājuma minimumu, kā tas ir noticis ar Rīgas cirku, ir vērojamas samērā bieži.

Jau ziņots, ka Rīgas cirkā 19.martā izcēlās ugunsgrēks. Ugunsnelaimes platība bija 120 kvadrātmetri, un tajā gāja bojā pitons.

Rīgas cirka vadītāja Lolita Lipinska atzina: tikko kā būs skaidrs, cik liela summa būs vajadzīga atjaunošanas darbiem, Rīgas cirks informēs Kultūras ministriju par nepieciešamo palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!