Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien Rīgā Jaunciema kapos eksplodējis spridzeklis un negadījumā gājis bojā 60 gadus vecs vīrietis, liecina atbildīgo dienestu sniegtā informācija.

Sākotnēji Nacionālie bruņotie spēki (NBS) vēstīja, ka Jaunciema gatvē civilpersona, kopjot kapu, aktivizējusi sprādzienbīstamu priekšmetu, kas detonējis.

Uz notikuma vietu devusies nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība, informēja NBS. 

Kā savā "Twitter" kontā informē NBS, Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un uzspridzinātāja fragmentus.

Plkst.14:26 operācija tika pabeigta. 

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Inga Vītola, negadījumā gājis bojā 60 gadus vecs vīrietis. 

Pēc viņas teiktā, ierodoties notikuma vietā, mediķi konstatējuši vīrieša nāvi. Citu cietušo vai bojā gājušo šajā negadījumā nav.

Sākotnēji NMPD uz notikuma vietu nosūtīja divas brigādes, jo informācija liecināja, ka sprādzienā cietuši vairāki cilvēki, taču pēc ierašanās notikuma vietā pirmā mediķu brigāde konstatēja, ka kolēģu dalība nav nepieciešama. 

Valsts policija kopā ar citiem dienestiem strādā notikuma vietā un par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Likumsargi skaidro sīkākus notikušā apstākļus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!