Foto: Shutterstock

Iesēduma dēļ uz Daugavpils šosejas pie Salaspils ir ierobežots ātrums un tiks slēgta viena josla, informēja uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvis Voldemārs Šķēle.

Noteiktais ātruma ierobežojums ir 50 kilometri stundā.

Šķēle norādīja, ka iesēdums radies pēc darbiem, kas pērn tika veikti, lai nodrošinātu ūdenssaimniecības attīstības Salaspils novada Salaspilī un Saulkalnē otro kārtu. Darbu ietvaros izbūvēts kanalizācijas vads, šķērsojot autoceļu ar caurspiešanas metodi.

Būvdarbus veicis uzņēmums "Siltums jums", kam šobrīd nosaukums mainīts uz "Monum". Darbi beiktio pēc Salaspils novada pašvaldības uzņēmuma "Valgums pasūtījuma. Šo darbu veikšanai LVC izsniedzis atļauju komunikāciju izbūvei valsts autoceļa zemes nodalījuma joslā. Saskaņā ar šo atļauju defekti, kuri radušies divu gadu laikā pēc darbu veikšanas, uzņēmējam jānovērš par saviem līdzekļiem.

"Pašlaik tiek organizēti darbi, lai norobežotu izveidojušos iesēdumu līdz tā aizpildīšanai ar asfaltbetonu. Plānots, ka satiksme pa abām joslām tiks atjaunota līdz 14.aprīlim, bet iesēduma remonts pilnībā tiks pabeigts līdz 1.jūnijam," piebilda Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!