Foto: DELFI

Atsevišķi pretendenti konkursā par Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu domājuši, ka piesakās uz priekšsēdētāja amatu, žurnālistiem ceturtdien pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

"Uz Stradiņa valdi pretendenti bija 16 uz vienu vietu, kas ļauj ļoti pamatoti cerēt, ka arī uz valdes priekšsēdētāja amatu būs daudz pretendentu. Atsevišķi pretendenti, kas bija iesnieguši dokumentus uz valdes locekļa amatu, domāja, ka viņi piedalās konkursā uz valdes priekšsēdētāja amatu," stāstīja Belēvičs.

Konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu pēc tam, kad Veselības ministrija izteica neuzticību līdzšinējam slimnīcas vadītājam Dinam Šmitam un viņš iesniedza atlūgumu, tikšot izsludināts tuvākajā laikā.

Tāpat jau vēstīts, ka Veselības ministrija, balstoties uz krīzes situācijas apstākļiem, mainīja valdes locekļu sastāvu kopumā četrās ārstniecības iestādēs. Tomēr pēc tam uz šiem amatiem tika izsludināts atklāts konkurss. Uz kopumā četriem amatiem dažādu ārstniecības iestāžu valdēs tika saņemti 23 pieteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!