Foto: DELFI

Valsts policija izteikusi mutisku aizrādījumu sievietei, kura šogad 16.martā mēģināja traucēt leģionāru piemiņas gājienu, informē Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Pārbaudot notikušā apstākļus, policija secināja, ka sievietes izdarītais pārkāpums ir maznozīmīgs, tāpēc izbeigta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu un viņai izteikts mutisks aizrādījums.

Jau ziņots, ka 16.marta pasākumi Rīgā kopumā aizritēja mierīgi un policija sāka vien divas administratīvās lietvedības. Viena administratīvā lietvedība sākta par gadījumu, kad kāda kundze mēģinājusi traucēt leģionāru piemiņas gājienu, savukārt otrā gadījumā bez saskaņojuma žurnālisti gaisā virs Brīvības pieminekļa laukuma palaida bezpilota lidaparātu ar kameru.

Saistībā ar lidaparāta izmantošanu Valsts policija nosūtīja materiālus Civilās aviācijas aģentūrai, kurai bija jāizvērtē notikušais.

Rīgā šogad kopumā leģionāru piemiņas gājienā piedalījās apmēram 1500 cilvēku. 16.marta pasākumi šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, noritēja mierīgi, neizskanot plašām oponentu lamām.

Vairākiem desmitiem cilvēku gan martā bija liegta iebraukšana Latvijā. Atsevišķas personas gan mēģinājušas iebraukt Latvijā, izmantojot Šengenas zonu, taču robežsargi tās nav ielaiduši. Šie cilvēki bija no ES valstīm un Latvijas kaimiņvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!