Ceturtdienas agrā rītā ap plkst. 5:10 mežacūku ģimene - papus, mamma un 13 bērneļi - paviesojušies Juglā, kādas privātmājas dārzā Silciema un Murjāņu ielu krustojumā, raksta "Delfi" aculiecinieks.

"Cik varēja noprast, ciemiņi dārzā jutās ļoti omulīgi un no mājinieku puses sevišķi netraucēti. Arī Pašvaldības policijas ekipāžas ierašanās tika uzņemta ar priecīgu rukšķēšanu un jo cītīgāku darbošanos puķu dobēs. Acīmredzot rukšiem īpaši garšoja tulpju sīpoli, jo tulpju augšanas vietas tika pārmeklētas īpaši rūpīgi - toties liliju un citu sīpolpuķu sīpoli viesiem šorīt pie sirds negāja," raksta aculiecinieks.

Darbošanās dārzā viesiem šķitusi tik aizrautīga, ka meža saimes ģimenes galvai tikai ar lielām pūlēm, piepalīdzot pašvaldības policijai, izdevās savu saimi aizvilināt uz mežu.

Rīgas dome aicinājusi iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, kad sastaptas mežacūkas, sūtot norādi ar precīzu laiku un vietu uz e-pasta adresi mezacukas@riga.lv. "Šobrīd ir nolemts, ka pieredzējuši mednieki pēc Līgo svētkiem sāks mežacūkas izķert un tās tiks izvestas uz mežiem, kas pieder pilsētai, bet atrodas ārpus tās robežām. Paralēli tam atsevišķos mežos sāks iztīrīt pamežu,'' skaidroja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Viktors Smirnovs.

Sūtiet savas reportāžas "Delfi" aculieciniekam un saņemiet balvu! Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv. Reportāžu varat iesūtīt arī izmantojot nereģistrētajiem autoriem paredzēto iesniegšanas formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!