Foto: DELFI Aculiecinieks
Par kāda jauniešu bariņa rīcību, kuri pēc meža dzīvnieka notriekšanas metušies uzņemt mirušā attēlus un ievietojuši tos vietnē "Instagram", sašutis ir portāla "Delfi" lasītājs Jānis.

Jāņa iesūtītais ekrānuzņēmums liecina, ka fotogrāfiju kolāža "Instagram" ievietota pirms divām nedēļām un tā "patīk" vēl 60 citiem portāla lietotājiem. Tajā redzami četri jaunieši, kuri pozē pie sasistas automašīnas, kā arī zālē guļošs stirnas līķis.

Attēla ievietotājs zem tā pievienojis parakstu "Trippin", bet kāds cits vietnes lietotājs pievienojis komentāru, "Cepetis", uz ko foto autors atbildējis, ka dzīvniekam vajadzējis bēgt nost no ceļa, ''ja dzirdi, ka rajons brauc".

"Liekas drausmīgi, ja cilvēki notriecot meža dzīvnieku uzreiz to nobildē un ieliek sociālajos tīklos. Saprotu, protams, tas, visticamāk, notika nejauši un ir pieļaujami, bet, cik tizlam cilvēkam ir jābūt, lai to vēl publiskotu plašākai publikai?" retoriski vaicā lasītājs.

Saskaņā ar Ceļus satiksmes noteikumu 54. punktu, "ja ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts tikai viens transportlīdzeklis, nav cietuši cilvēki un nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, transportlīdzekļa vadītājs drīkst atstāt negadījuma vietu, neziņojot policijai par negadījumu." Taču, tā kā notriekts meža dzīvnieks, jārīkojas atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 113 "Medību noteikumi" 79. punktam, proti, notriekto dzīvnieku nedrīkst atstāt uz ceļa, un par to jāziņo Valsts meža dienestam.

Savukārt, ja negadījumā cietuši cilvēki vai nodarīts bojājums trešās personas mantai, kā arī, ja transportlīdzeklim radušies bojājumi, kuru dēļ nav iespējams turpināt ceļu, par notikušo ir jāziņo policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!