Foto: LETA

AS "Latvijas Valsts meži" izsludina konkursu par tiesībām veikt PSRS kādreizējās raķešu bāzes "Tīsi" raķešu palaišanas šahtu nojaukšanas darbus Lielplatones mežos, liecina uzņēmuma oficiālais sludinājums.

Kā norādīts konkursa nolikumā, pasūtītājs darbu veikšanai plāno piešķirt 55 000 eiro. Darbi plānoti LVM valdījumā esošajā zemes vienībā apmēram 1,6 hektāru platībā, kas atrodas Jelgavas novada Lielplatones pagasta nekustamajā īpašumā "Lielplatones mežs".

Zemes gabala robežas un platības, kas nepieciešamas nojaukšanas darbu veikšanai, var tikt precizētas, izstrādājot darbu veikšanas projektu, teikts nolikumā.

Tāpat nolikumā norādīts, ka darbu veicēja izstrādātais projekts var tikt precizēts, to saskaņojot ar zīdītāju-sikspārņu ekspertu Gunāru Pētersonu, kā arī LVM un būvvaldi.

Konkursa piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir līdz šā gada 20. jūlijam.

Kā ziņots, LVM apgrozījums pērn sasniedza 275,1 miljonu eiro, bet peļņa bija 76,9 miljoni eiro, liecina uzņēmuma mājaslapā publicētais neauditētais gada pārskats. Tikmēr 2013. gadā kompānijas apgrozījums bija 259,894 miljoni eiro, bet peļņa - 60,49 miljoni eiro.

LVM pieder 1,63 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,60 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,41 miljons hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!