Rīgā pirmdien, 13.jūlijā, mežacūku ģimene ieņēmusi kādas apavu darbnīcas teritoriju Mežciemā, novēroja portāla "Delfi" lasītājs Maksims. Kā norāda Rīgas domē (RD), visas mežacūkas ir noķertas un tiks nogādātas uz Tīnūžu mežniecību.

Mežciemā kādā nelielas mājas, kurā, kā vēsta uzraksts, ierīkota apavu darbnīca, teritorijā rušinājusies kāda kupla mežacūku ģimene.

Lai gan darbnīca norobežota ar žogu no ielas, tas nav traucējis Rīgu iemīlējušajiem dzīvniekiem iekļūt tās teritorijā.

"Šorīt pa Mežciemu dzīvojās mežacūkas. Ap bija redzējuši vairāki pagalmos, pēc tam tās iegāja kādas privātmājas teritorijā pa žoga apakšu un tur šiverējās vairākas stundas. Uz laiku bija iegājušas arī blakus dārzā un tad atpakaļ pirmajā dārzā," notikumus atstāta vēl viena aculieciniece – Māra.

Kā novēroja Maksims, īsi pirms pulksten pie mežacūkām ieradās Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji. Savukārt ap pulksten 13:30 Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka pašvaldības policija un mednieki noķēruši 15 mežacūkas. "Visi dzīvnieki ir veseli un drīz brauks prom no Rīgas," raksta Ušakovs.

Kā portālu "Delfi" informē RD, pašvaldības policijas darbinieki pirmdienas rītā saņēma izsaukumu no iedzīvotājiem Mežciema ielā, kur kādā īpašumā bija ieklīdušas mežacūkas.

Policisti neļāva dzīvniekiem aizbēgt un sazinājās ar Pierīgas Mednieku klubu. Pēcāk mežacūkas tika sadzītas būros un tiks nogādātas uz Rīgas pašvaldībai piederošo mežniecību Tīnūžos.

Mežciemā sagūstītajā barā bija divas pieaugušas mežacūkas un 13 mazas.



Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!