Foto: LETA

Liepājas pedofilu lietā no seksuālās vardarbības cietušajai mazgadīgajai meitenei sekas būs neizdzēšamas, otrdien, piedaloties Saeimas Juridiskās komisijas sēdē, kas tika sasaukta saistībā ar Liepājas tiesas spriedumu lietā par netiklām darbībām pret mazgadīgu meiteni, sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Viņa norādīja, ka tālākā darbība "būs saistīta ar turpmāko dzīves rehabilitāciju cietušajai meitenei ģimenes ietvarā".

"Sekas [cietušajai meitenei] būs neizdzēšamas. Es aicinātu Liepājas kolēģus Bāriņtiesā darīt visu iespējamo, lai piemērotais sods tiktu pārsūdzēts. Rezultāts ir ļoti smags, jo bērnam tas atstās milzīgas sekas," sacīja Rieksta-Riekstiņa.

VBTAI vadītāja, uzrunājot klātesošos deputātus, Tieslietu ministrijas pārstāvjus un citus, aicināja izdarīt "ļoti nopietnus secinājumus no šīs [Liepājas pedofilu] lietas".

Jau vēstīts, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā Liepājas tiesa Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro. Tāpat katram jāatmaksā 201,97 eiro valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Vienam no sodītajiem - Oļegam Smirečanskim - ir noteikta invaliditāte.

Tāpat Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā, kurā divi vīrieši atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!