Foto: liepajniekiem.lv

Pirmdien no Liepājas sv.Jāzepa katedrāles policijas moto patruļas pavadībā ceļu uz Aglonu, kur augusta vidū tiks svinēti Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, sāka ap 40 dažāda vecuma svētceļnieki, pirmdien vēsta portāls "Liepajniekiem.lv"

"Liepajniekiem.lv" novērojis, ka rīta stundā svētceļojumu uz Aglonu sāka ap 40 dažāda vecuma svētceļnieku, gan tikai pusgadiņu vecs puika, kuram mammas klēpī šis ir pirmais svētceļojums, gan svētceļnieki ar lielu stāžu.

Svētceļojums tradicionāli sākās ar lūgšanu un bīskapa svētību Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē.

Svētceļojuma ilggadējais vadītājs, priesteris Mariušs Kempa, "Liepajniekiem.lv" pastāstīja pa pirmajiem svētceļniekiem, kuri šorīt sāka svētceļojumu no mūsu pilsētas, pa ceļam tradicionāli pievienosies daudz citu gājēju.

Kā portālam "Liepajniekiem.lv" atzina Agnese, kura nesen Liepājā atgriezusies no vairākiem ārzemēs pavadītiem gadiem, viņa šogad svētceļojumā dodas kopā ar dēlu. Astoņus gadus vecajam Agneses dēlam šis ir pirmais svētceļojums, savukārt viņai pašai pēc ilgāka pārtraukuma - trešais.

Madara, kura uz Liepāju, lai no tās sāktu svētceļojumu, ieradusies no Rīgas, svētceļojumā dodas pirmo reizi. Taujāta, kāda ir šī soļa motivācija, viņa "Liepajniekiem.lv" skaidroja: "Tā ir iekšēja vēlme. Nupat gan esmu mazliet sabijusies, vai nebūs ļoti grūti, bet līdz šim bažu gan nebija".

Portāls "Liepajniekiem.lv" aptaujājis vēl virkni svētceļnieku, kuri labprāt dalījušies savās sajūtās, uzsākot ceļu uz Aglonu.

Jau vēstīts, ka augusta vidū katoļticīgie svin Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus, kas ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem. Tradicionāli Latvijā šie reliģiskie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp katru gadu kājām dodas svētceļnieku grupas no Latvijas un citām valstīm.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki ir noteikti kā valsts nozīmes pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!