Foto: F64

Valdība otrdien atbalstīja 45,69 tūkstošu eiro piešķiršanu Tieslietu ministrijai (TM) kompensācijām nepamatoti aizturētajām, arestētajām un notiesātajām personām, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabineta sēdē.

Saskaņā ar TM skaidroto kopumā šā gada budžetā zaudējumu atlīdzībai nepamatoti aizturētajām, arestētajām un notiesātajām personām paredzēti 64,8 tūkstoši eiro, bet šā gada 23. jūlijā viss finansējums jau bija izlietots.

Šā gada nepilnos septiņos mēnešos zaudējumi ir atlīdzināti 51 personai, vidējais zaudējuma atlīdzinājuma apmērs vienai personai - 1271 eiro.

Pamatojoties uz TM un Ģenerālprokuratūras lēmumiem un tiesu spriedumiem zaudējumu atlīdzināšanas lietās, kā arī saņemtajiem iesniegumiem/prasījumiem zaudējumu atlīdzības saņemšanai, šogad ministrijai fiziskajām personām mantiskie un nemantiskie zaudējumi vēl būtu jāatlīdzina 45,69 tūkstošu eiro apmērā.

Finansējumu plānots piešķirt no valsts budžeta apakšprogrammas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau vēstīts, ka TM lūdz tiesu ministrijas naudas trūkuma dēļ atlikt sprieduma izpildi, un vēl neizmaksāt pensionārei Natālijai Inglai kompensāciju par viņai nodarītu morālo kaitējumu kļūdaini un nesamērīgi ilgi izmeklētas krimināllietas dēļ, kurā viņa beigu beigās attaisnota apsūdzībās par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu citai pensijas vecuma kundzei.

Laikraksts "Neatkarīgā" iepriekš vēstīja, ka TM neesot naudas, lai izmaksātu sirmajai kundzei pāris tūkstošu eiro kompensāciju par ciešanām astoņu gadu garumā. Atbilstoši Rīgas Centra rajona tiesas lēmumam atlīdzība veido 2073 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!