Foto: DELFI

Uz autoceļa Tīnūži-Koknese būtiskas izmaiņas autobraucēju braukšanas paradumos nav vērojamas, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija par ceļu satiksmes negadījumiem.

Pie minētā autoceļa ir izvietots fotoradars, un LVC rīcībā ir informācija, ka šogad šajā ceļa posmā plānots izvietot vēl otru radaru. Šajā ceļa posmā 2014. gadā fiksēti 12 ceļu satiksmes negadījumi ar četriem bojāgājušajiem un 20 ievainotajiem, savukārt 2015. gada pirmajā pusgadā - astoņi negadījumi ar astoņiem bojāgājušajiem un 13 ievainotajiem.

Kā ziņots iepriekš, uz jaunajiem autoceļiem Tīnūži-Koknese un Ludza-Nirza šovasar nepalielināja maksimālo braukšanas ātrumu līdz 100 kilometriem stundā,  informēja uzņēmumā LVC. Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un LVC speciālistu ieteikumiem un ņemot vērā lielo ceļu satiksmes negadījumus skaitu uz jaunajiem ceļiem. Daļa no šiem negadījumiem ir bijusi ar traģiskām sekām, turklāt uz šiem ceļiem Valsts policija ir fiksējusi arī lielākos ātruma pārkāpumus, skaidro uzņēmumā.

LVC informē, ka autoceļa posmā no Ludzas līdz robežai 2014. gadā bija četri smagi negadījumi ar četriem cietušajiem, savukārt 2015. gada pirmajā pusgadā - smagu negadījumu nav bijis - pieci negadījumi bez bojāgājušiem un cietušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!