Foto: Shutterstock
Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.

::recepte::

Auksts vai silts ūdens, man gurķi tāpat iznāk kraukšķīgi, ja vien gurķu zorte ir no kraukšķīgajām.

Ūdenī iemaisa sāli un cukuru, maisa līdz izkūst. 3 l burkā ieliek pusi no zaļumiem, ķiplokiem un citām garšvielām, tad liek gurķus, kuriem nedaudz apgriezti abi gali. Uzliek atlikušās garšvielas un pārlej marinādi, ja marinādes par maz, tad iejauc vēl.

Gurķi parasti pēc ~4 stundām gatavi.

260Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lūdens1 ĒKcukurs2 ĒKsāls (vārāmā) ķiploki zaļumi saujaķiršu lapas saujaupeņu lapas saujamārrutku lapas dilles

Sagatavošana

1

Auksts vai silts ūdens, man gurķi tāpat iznāk kraukšķīgi, ja vien gurķu zorte ir no kraukšķīgajām.

2

Ūdenī iemaisa sāli un cukuru, maisa līdz izkūst. 3 l burkā ieliek pusi no zaļumiem, ķiplokiem un citām garšvielām, tad liek gurķus, kuriem nedaudz apgriezti abi gali. Uzliek atlikušās garšvielas un pārlej marinādi, ja marinādes par maz, tad iejauc vēl.

3

Gurķi parasti pēc ~4 stundām gatavi.

*gurķus ņemu nepārāk lielus.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!