Foto: EPA/LETA
Diskusijā par musulmaņu galvassegu nēsāšanas pieļaujamību Latvijā iesaistījies arī Islāma kultūras centrs, kura mājas lapā vairākos turpinājumos publicēti latviešu – islāma ticīgo sieviešu viedokļi šajā jautājumā.

Kā portālu "Delfi" informēja kultūras centrā, mājas lapā "parislamu.lv" jau publicēti vairāki viedokļi, un paredzēts publicēt vēl arī turpinājumu. Sievietes dalās savās sajūtās, gan pirmo reizi uzvelkot nikābu, gan raksturo savu attieksmi pret Latvijas kultūru un demokrātiju, kā arī stāsta par iemesliem, kas viņas mudina valkāt šo tērpu vai attur to darīt.

Jau vēstīts, ka Igaunijā izskanot ierosinājumam aizliegt sabiedriskās vietās nēsāt tādu musulmaņu sieviešu apģērbu kā nikābs un burka, kas aizsedz seju. Tiesībsargs Juris Jansons mudina arī Latvijas valdību sākt par to diskusijas. Raidījuma aptaujātie Latvijas ministri gan lielākoties par šo jautājumu ir atturīgi.

Igaunijā priekšlikuma autors ir Igaunijas sociālo lietu ministrs, kurš norādījis, ka aizliegums ir saistīts ar drošību publiskās vietās, jo mūsu sabiedrība ir pieradusi, ka cilvēki ir identificējami. Kaimiņvalsts ministrs uzskata, ka būtu tikai godīgi lēmumu pieņemt tagad, lai imigranti, kurus plānots drīzumā uzņemt, jau laikus zinātu, kādi ir noteikumi.

Par to būtu jāsāk diskutēt arī Latvijas valdībai, uzskata Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!