Bezpilota lidaparātu iegāde ir atkarīga no budžeta iespējām, tā Lielvārdes lidlaukā otrdien paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Bergmanis, kurš piedalījās divu bezpilota lidmašīnu prezentācijā gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, norādīja, ka Latvijai ir plāns iegādāties šāda veida lidaparātus, bet par konkrētiem laikiem, kad tas varētu tikt darīts, viņš nevarēja atbildēt.

"Patlaban domājam un spriežam, kā arī izvērtējam situāciju. Kad gaidāms rezultāts, nevēlos skriet notikumiem pa priekšu," sacīja Bergmanis.

Tāpat viņš uzteica Latvijas militāro personālu, kuri piedalās bezpilota lidaparātu uzturēšanas procesā, norādot, ka tie ir vieni no labākajiem pasaulē.

Tikmēr Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube uzsvēra, ka šī ir vēsturiska diena Latvijai, jo šis ir arī liels mūsu bruņoto spēku sasniegums.

"Lielvārdes aviācijas bāze ir 21. gadsimta bāze, aiz kuras stāv mūsu cilvēki un sabiedrotie," sacīja Graube, piebilstot jau Bergmaņa iepriekš sacītajam, ka bezpilota lidaparātu iegāde ir atkarīga no budžeta.

Bergmanis uzsvēra, ka pirmo reizi Eiropā atrodas šādas iekārtas, uzsverot, ka to izvietošanā Latvijā ir pārvarētas visas birokrātiskās aizķeršanās un process izdarīts ļoti īsā laika posmā.

Savukārt jaunā ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita skaidroja, ka šīs dienas pasākums Lielvārdes aviācijas bāzē demonstrē ASV apņemšanos nodrošināt drošības situāciju, kā arī padziļina abu valstu sadarbību.

"Mūsu karavīri bijuši plecu pie pleca, cīnījušies Afganistānā un Irākā. Uzbrukums vienai NATO dalībvalstij ir uzbrukums visām. NATO un ASV sniegs palīdzību," sacīja Petita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!